Voorbereiding

SCHEMA'S

Deelname aan de Keukenwarenhuis.nl 20 van Alphen kan niet zonder voorbereiding. Of je nu een startende loper bent of gevorderd, wanneer je het lopen van de Keukenwarenhuis.nl 20 van Alphen als doel hebt gesteld, is hiervoor trainen een aanrader.

Op internet kan je heel veel schema’s vinden en daarnaast heel veel adviezen. Bezemer Fitness heeft voor de 5 en 10 kilometer lopers schema's ontwikkeld. Het is een schema waarbij je op een relatief rustige wijze richting jouw afstand kunt trainen. Hierdoor blijft het hardlopen leuk en is de kans op blessures kleiner.

Als je een uur kunt sporten dan kan je ook 5 kilometer hardlopen als jouw gestel dit natuurlijk toelaat. Over 5 kilometer loop je als beginnende hardloper ongeveer 40 minuten en waarschijnlijk kom je in een kortere tijd over de finish. Bezemer adviseert om 2 maal per week te trainen. Lukt dat een keer niet? Geen paniek, een schema is een richtlijn!

Voor de 10 kilometer adviseren zij wel dat je een basisconditie hebt. Van 0 naar 10 in 9 weken is een belasting voor het lichaam. Het is zeker mogelijk maar vraag niet teveel van jezelf. Het schema dat Bezemer Fitness voor de 10 kilometer aanbiedt, is een schema voor de loper die in staat is om bij aanvang van de trainingen minimaal 30 minuten te kunnen hardlopen.

Bekijk de schema's van Bezemer Fitness hier.

Ook bij de Alphense Atletiekvereniging (AAV'36) kun je terecht om je goed voor de wedstrijd voor te bereiden.

BLESSURE EN TOCH MEEDOEN?

Heb je een beginnende blessure en wil je toch meedoen aan de 20 van Alphen? De fysiotherapeuten van Kruijdenberg, centrum voor fysiotherapie en fysiofit, geven raad.

Bekijk hier de 4 tips van Kruijdenberg.

Tip 1
Tip 2
Tip 3
Tip 4