Nieuwe routes en meer beleving

Meer beleving, meer publiek en bredere straten. Dat zijn de kernwoorden van de nieuwe routes van de 20 van Alphen. Aan welke afstand je ook meedoet op 12 maart, je loopt over een nieuw parcours. Ook de start en finishlocatie zijn nieuw. Zeker de nieuwe finishlocatie zorgt voor meer sfeer en gezelligheid.

Elke afstand van de 20 van Alphen start op de Prins Bernardlaan. Op verschillende punten tijdens de route kom je muziek of entertainment tegen, wat door de Fantasie Companie georganiseerd is. Zo wordt deelnemen aan de 20 van Alphen één groot hardloopfeest. Alle afstanden finishen in het Burgermeester Visserpark. Genoeg ruimte voor publiek om aan te moedigen en na afloop kun je op je gemak napraten met een drankje.

Bekijk hier de verschillende routes.

De 20 van Alphen kent de volgende afstanden:

Hoogvliet 1K Family Run
Zorg en Zekerheid 2.5 km Fitloop
Berntsen Mulder Advocaten 5 km Prestatieloop en Blanksma Businessloop 5 km
Bezemer Fitness 10 km loop en Blanksma Businessloop 10 km
Running & Walking Center 20 km Wedstrijd- en Prestatieloop en Blanksma Businessloop 20 km

Je kunt je nog inschrijven voor alle afstanden.

23 thoughts on “Nieuwe routes en meer beleving

 1. Ik twijfel nog over deelname. Ik wil natuurlijk wel een snelle tijd lopen en meestal gebruik ik de 20 van Alphen om mijn snelste tijd (10km) te verbeteren omdat je dan net iets extra’s kan geven door al het publiek aan de kant. Ik twijfel alleen of ik de 1e 2 km wel mijn pace kan halen ( ik moet meer dan 13.5 km/h lopen gemiddeld) met na de start gelijk de Juliana brug. Als ik in de 1e 2km te veel vertraging oploop maak ik dat nooit meer goed. Bij andere lopen wordt wel eens gebruik gemaakt van tijdvakken bij de start. Ik neem aan dat je bij de 20 van Alphen gewoon op tijd in het startvak moet staan en er geen tijdvak is?

  1. Beste Martin,

   Wat leuk dat je mee wilt lopen. We hebben inderdaad geen startvakken op tijd. Het is aan te raden om dan vroeg het startvak in te gaan. Door het nieuwe parcours zal je meer publiek en beleving langs de kant hebben, dus die zullen je genoeg aanmoedigen.
   We hopen je te zien op 12 maart 2023!

  2. Ik zou niet meedoen als je een snelle tijd wil lopen op de 10km aangezien de recreatie lopers plaats zullen moeten nemen achter de business lopers in het startvak. Dit zal jou poging in jou eerste kilometers niet ten goede komen.

   1. Beste Bart en Martin,

    Dit was vroeger inderdaad het geval. Dit keer starten de business- en recreatielopers naast elkaar in aparte vakken. Als recreatieloper hoef je dus niet eerst de businesslopers in te halen.

 2. Hallo,

  met veel verbazing de nieuwe route bekeken voor de 20km. 2x een rondje van 10km, vind ik echt geen goed idee. Je kan rondom Alphen zo mooi lopen, prachtig door de polder en jullie doen 2x hetzelfde rondje door de stad. De plank wordt echt misgeslagen hier. Vind het echt heel erg jammer. Ik hoop dat jullie hier nog een keer naar gaan kijken, kan me niet voorstellen dat er niet meer klachten over gaan komen,

  Sander Huiberts

  1. Beste Sander,

   Bedankt voor je bericht. Met de nieuwe 20 kilometer route hebben we ingezet op meer beleving, meer publiek en muziek. Ook zijn alle benodigde vrijwilligers nu te organiseren omdat er minder punten zijn.
   De routes zullen we voor dit jaar niet meer herzien.
   We hopen je alsnog te zien op 12 maart.

   1. Meer beleving?
    Het begin deel van de van Boetzelaerstraat is het meest bekend bij alle lopers en dat halen jullie eruit??
    Hoe dom is dat!

 3. Routes bekeken na vele jaren altijd met veel plezier voor gefietst dit jaar helaas niet.
  Kan de oude routes wel dromen maar deze nu bekeken mijn complimenten nu is het echt de 20 v alphen.
  Succes en hopelijk mooi weer.

  Een oude voorfietser

  1. Beste Gert,

   Bedankt voor je compliment. Jammer dat je er dit jaar niet bij kan zijn.
   Hopelijk tot volgend jaar.

 4. Hallo,

  Met veel verbazing de nieuwe route van de 20k bekeken. Twee keer een rondje van 10km is echt een afknapper. Dat de route voerde door de mooie natuur rond Alphen vond ik altijd een groot pluspunt. En ook geen doortocht meer door de volledige Van Boetzelaerstraat; wat een gemiste kans. Daar was de sfeer altijd op zijn best. Kortom, erg jammer deze ‘verbeteringen’…..!!!

  1. Beste Piet,

   Bedankt voor je bericht. We zetten in op beleving en sfeer langs het hele parcours.
   We hopen je alsnog te mogen verwelkomen op 12 maart.

 5. Volledig eens met wat Sander hierboven schrijft: twee rondjes van 10k, wat zonde! Twee keer dezelfde ronde lopen is zeker niet meer beleving, maar juist minder. Hopelijk volgend jaar weer een “echte” 20k.

  1. Beste hardloper,

   Bedankt voor je bericht. We hopen dat je de route een kans wilt geven en je te zien op 12 maart.

 6. Kunnen jullie aangeven of de 20 km gecertificeerd is? Het is een van de weinige mogelijkheden in NL op een clubrecord op die afstand te lopen.

  1. Beste Anneke,

   We hebben dit jaar voor het eerste weekend na de voorjaarsvakantie gekozen. De ervaring van de laatste jaren is dat wanneer we het laatste weekend van de voorjaarsvakantie we de 20 van Alphen organiseren we aanzienlijk minder deelnemers hebben en we de vrijwilligers niet rond krijgen. Helaas valt het dit jaar samen met de CPC.

 7. In verband met verwachte familievisite van buiten Alphen aan den Rijn zou ik graag een plattegrond gezien hebben welke (toegangs) wegen er rondom Alphen juist wel of juist niet begaanbaar zijn.

 8. Verreweg de meeste sfeer was alle voorgaande edities altijd in de van Boetzelaerstraat en die wordt er nu net voor een heel groot deel uitgehaald, wat zonde qua beleving, volgend jaar graag weer helemaal meenemen in het parcours !!

  1. Dag Marc,
   We hopen dat de beleving nu in meer straten is dan de van Boetzelaerstraat aan het begin. Daarnaast hoeven we op deze manier niet 1 grote en doorgaande weg af te sluiten.
   Veel plezier en succes morgen.

 9. Beste,

  Ik vind het een gaaf parcours. Heerlijk alles binnen de stad, hopelijk veel publiek op de stoepen.

  Ik weet nog van oudere edities dat ik de stukken in de polders juist het minst leuke vond. Altijd wind tegen en geen publiek voor kilometers. Dus wat mij betreft dikke prima dat we daar niet meer heen gaan.

  Tot zondag!

  Groet, Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuwsbrief